You are currently viewing Sådan vedligeholder du bedst din kniv

Sådan vedligeholder du bedst din kniv

Kunne du godt tænke dig knive, der virkelig skærer skarpt? En ting er, at det godt kan betale sig at investere i lidt dyrere knive, så du virkelig får noget, der kan skære – noget andet er, hvor vigtigt det er, at de vedligeholdes ordentligt. Sørger du for eksempel for regelmæssigt at få slebet dine knive, så de igen bliver skarpe? På knivblokken.dk kan du finde slibesten og knivblokke, så du selv kan vedligeholde dine knive. Se udvalget her.

Der er meget, der kan være med til at gøre en kniv sløv. At bruge den ofte er naturligvis en af tingene – men faktisk kan den også blive sløv, hvis den ikke opbevares ordentligt. Har du dine gode knive liggende i en skuffe, hvor de roder rundt mellem hinanden og ikke er ordentligt beskyttet, risikerer du ligeledes, at de bliver sløve – og det er ærgerligt. Så er det bedre at opbevare dem i en knivblok, hvor de ikke på samme måde risikerer at blive sløve.

Find de helt rette knive

Hvis du aldrig helt føler, du har den rette kniv, når du kigger i skuffen, skal du måske overveje at investere i et par nye, du kan supplere samlingen med. Der er forskel på typen af kniv, der skal bruges til forskellige stykker kød, og til grøntsager, fisk og brød er det helt andre typer af knive, der kommer på tale. Det tager lidt tid at blive bekendt med typerne – men når først du er godt kørende, kan det virkelig betale sig.

Det er med til at gøre oplevelsen i køkkenet meget mere overskuelig og god, så du føler, det går som en leg, når du har gang i at kokkerere – ofte kan det også vise sig gennem et meget flottere resultat, hvor alle udskæringerne står fuldstændig skarpt, uanset om der er tale om et stykke kød eller en dessert.

Leave a Reply