You are currently viewing Selvstændig rengøringsvirksomhed – husk at du har to arbejdspladser

Selvstændig rengøringsvirksomhed – husk at du har to arbejdspladser

Vil du starte selvstændig rengøringsvirksomhed, god ide. Der er mange ting du skal huske i den forbindelse, også ting der ikke er helt så indlysende.

Derfor får du hjælp i denne artikel, så du kommer godt fra start med din selvstændige virksomhed.

Efterspørgsel og udbud

På nogle markeder er der større konkurrence end på andre, og det har ofte høj indflydelse på prisen. Hvordan ser det ud med efterspørgsel og udbud inden for dit område?

Rigtig mange private søger efterhånden rengøring, fordi de har travlt i hverdagen, og det giver et godt grundlag for at starte selvstændig rengøringsvirksomhed, men hvordan med prisen. Har du tænkt over, hvor meget du skal tage i timen for at få det til at køre rundt?

Er det en pris som folk vil betale? Hvis ja, så er det jo bare med at køre på, hvis nej, så skal du nok justere på noget. 

Husk din anden arbejdsplads

Du er sikkert dygtig til at gøre rent, og derfor vil du nu starte virksomhed. Der findes masser af blogs derude med forslag til hvordan du gør og hvad du skal have styr på. De handler hovedsageligt om ting som tippet ovenfor, om hvordan du tjener pengene, sætter dine priser osv.

Men har du tænkt over, at når du bliver selvstændig, så får du faktisk to arbejdspladser? Du skal selvfølgelig gøre rent ude ved dine kunder, men derudover skal du også drive din virksomhed hjemme fra dit kontor.  

Det tænker jeg over senere

Hvis du siger sådan, så er du allerede i risikogruppen for at fejle med din virksomhed. For hvis der er noget der er vigtigt, så er det at der er styr på den administrative del. 

Hvis du hele tiden tænker, at det gør du bare senere, så hober bilagene sig op, du glemmer måske at fakturere dine kunder eller at betale dine regninger, og inden du har set dig om, mangler der penge på driftskontoen.

Det kan man selvfølgelig hyre en bogholder til, men det bliver rigtig svært at komme udenom, at du sandsynligvis skal have nogle timer derhjemme på kontoret selv.

Gør det rart for dig selv

Kontorarbejde kan godt være kedeligt, men du kan gøre meget for at gøre det mere behageligt for dig selv.

For det første kan du vælge at afsætte nogle timer til det om dagen eller om ugen, alt efter hvor stort behovet er. Lad være med at skubbe det til “en gang” for så kommer du træt hjem efter 10 kundebesøg, og får det aldrig gjort.

For det andet kan du indrette et lækkert kontor, som du rent faktisk har lyst til at sidde i og arbejde. Sørg for at vælge de rigtige ergonomiske møbler, sørg for god belysning og for at der er god stemning generelt på kontoret.

Ved du ikke hvordan, så kan du f.eks. tage et kig her, på hvordan du vælger de bedste kontorstole, det er altid et godt sted at starte, for det er vigtigt at du passer på din krop, også når du arbejder hjemme hos dig selv.

Leave a Reply